Vin fra Bourgogne

42 produkter

    Vin fra Bourgogne er kendt for sin høje kvalitet og karakteristiske smag. Bourgogne ligger i det østlige Frankrig og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte vine, herunder Pinot Noir og Chardonnay. Bourgogne-vine er kendt for deres kompleksitet og evne til at afspejle jordens terroir, hvilket gør dem til nogle af de mest eftertragtede vine i verden.

    42 produkter
    Millebuis Montagny Blanc Bourgogne
    millebuis
    159 kr. 159 kr.
    Albert Sounit, Mercurey Rouge - Vieilles Vignes
    Albert Sounit
    525 kr. 525 kr.
    Louis Jadot Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins Magnum
    Louis Jadot
    489 kr. 489 kr.
    Albert Sounit Rully Blanc 1. Cru - Les Raclots 2018
    Albert Sounit
    395 kr. 395 kr.
    Albert Sounit, Rully Rouge - Le Bas des Chênes
    Albert Sounit
    369 kr. 369 kr.
    Albert Sounit Mercurey 1. Cru - Clos des Montaigus
    Albert Sounit
    695 kr. 695 kr.
    Albert Sounit Bourgogne Rouge - Vieilles Vignes
    Albert Sounit
    269 kr. 269 kr.
    Albert Sounit Bourgogne Aligoté - Vieilles Vignes
    Albert Sounit
    185 kr. 185 kr.
    Albert Sounit Rully Blanc - Les Saint-Jacques
    Albert Sounit
    435 kr. 435 kr.
    Albert Sounit Rully Blanc - La Bergerie
    Albert Sounit
    419 kr. 419 kr.
    Albert Sounit Crémant de Bourgogne - Prestige Demi-Sec Halvflaske
    Albert Sounit
    145 kr. 145 kr.
    Albert Sounit Crémant de Bourgogne - Prestige Brut Halvflaske
    Albert Sounit
    145 kr. 145 kr.
    Louis Jadot Bourgogne Côte de Beaune-Villages
    Louis Jadot
    315 kr. 315 kr.
    Albert Sounit Crémant de Bourgogne - Prestige Demi-Sec
    Albert Sounit
    189 kr. 189 kr.
    Louis Jadot Bourgogne Rouge - Couvent des Jacobins
    Louis Jadot
    229 kr. 229 kr.
    Louis Jadot Bourgogne Beaune 1. Cru
    Louis Jadot
    465 kr. 465 kr.
    Louis Jadot Bourgogne Santenay Rouge - Clos de Malte
    Louis Jadot
    379 kr. 379 kr.
    Albert Sounit Crémant de Bourgogne - Prestige Brut
    Albert Sounit
    189 kr. 189 kr.
    Louis Jadot Bourgogne Gevrey-Chambertin
    Louis Jadot
    739 kr. 739 kr.
    Louis Jadot Bourgogne Mâcon-Villages - Grange Magnien
    Louis Jadot
    205 kr. 205 kr.
    Louis Jadot Bourgogne Chablis - Cellier du Valvan
    Louis Jadot
    289 kr. 289 kr.
    Louis Jadot Santenay Blanc - Clos De Malte
    Louis Jadot
    405 kr. 405 kr.
    Maldant Pauvelot Aloxe-Corton 2017
    Maldant Pauvelot
    399 kr. 399 kr.
    Millebuis Bourgogne Aligote Silex
    Millebuis
    129 kr. 129 kr.
    Millebuis Bourgogne Chardonnay 2019
    Millebuis
    179 kr. 179 kr.
    Millebuis Givry Rouge 2020
    Millebuis
    219 kr. 219 kr.
    Millebuis Rully Rouge 2018
    Millebuis
    209 kr. 209 kr.
    Mont Verrier Bourgogne Pinot Noir Sieur Aubry
    Mont Verrier
    199 kr. 199 kr.
    Mommessin Bourgogne Chardonnay 2020
    Mommesin
    199 kr. 199 kr.
    Maldant Pauvelot Chorey-Les-Beaune 2016
    Domaine Maldant Pauvelot
    369 kr. 369 kr.
    Maldant Pauvelot Chorey-Les-Beaune 2022
    Domaine Maldant Pauvelot
    299 kr. 299 kr.
    Louis Dorry Macon Milly-Lamartine 2017
    Louis Dorry
    449 kr. 449 kr.
    Udsolgt
    Louis Jadot Bourgogne Aligoté
    Louis Jadot
    185 kr. 185 kr.
    Udsolgt
    Mommessin Beaujolais
    Mommessin
    149 kr. 149 kr.
    Udsolgt
    Bourgogne-Devaux Hautes Cotes de Beaune Le Clou 2018
    Domaine Bourgogne-Devaux
    219 kr. 219 kr.
    Udsolgt
    Mommessin Bourgogne Pinot Noir La Clé Saint-Pierre
    Mommessin
    189 kr. 189 kr.
    Udsolgt
    Château des Jacques Moulin-à-Vent
    Château des Jacques
    235 kr. 235 kr.
    Udsolgt
    Albert Sounit Montagny 1. Cru - Les Chaniots
    Albert Sounit
    455 kr. 455 kr.
    Udsolgt
    Bourgogne-Devaux Hautes Côtes Beaune La Dalignère 2019
    Domaine Bourgogne-Devaux
    199 kr. 199 kr.
    Udsolgt
    Louis Jadot Bourgogne Beaujolais-Village - Combe aux Jacques
    Louis Jadot
    159 kr. 159 kr.

    Pinot Noir-druen er den mest plantede drue i Bourgogne og bruges til røde vine. Den giver vine med en kompleks smag og aroma, der kan variere afhængigt af jordbunden, hældningen og eksponeringen af vinmarken. Chardonnay-druen er den mest plantede drue til hvide vine i Bourgogne og giver vine med en karakteristisk smag af smør, vanilje og nødder.

    Bourgogne-vine passer godt til en bred vifte af mad, fra delikate retter som skaldyr og fisk til mere kraftfulde retter som stegt kød og vildt. Pinot Noir-vine fra Bourgogne er kendt for at passe godt til retter med fjerkræ, lam og svinekød, mens Chardonnay-vine fra Bourgogne er en perfekt ledsager til skaldyr og fisk.

    Når du leder efter en god Bourgogne-vin, er det vigtigt at vælge en vin, der passer til din smag og til det måltid, du serverer den til. En god måde at finde den rette vin er at spørge din lokale vinhandler til råds eller at undersøge forskellige vine online. Der er masser af gode muligheder at vælge imellem, og med lidt indsats kan du finde den perfekte Bourgogne-vin til enhver lejlighed.

    Vi samarbejder med de bedste vinproducenter fra Bourgogne: 

    Maison Louis Jadot: I Bourgogne, og navnlig i Côte d’Or, er den enkelte producents stil og integritet ofte mere betydningsfuld end den enkelte appellation eller vinmark – navnlig når man tænker på, at en given mark kan have fem forskellige ejere og dermed blive til fem forskellige vine. Med Bourgognes mangfoldighed og komplicerede sammensætning in mente, kan en seriøs og respekteret producent derfor vise sig at være nøglen, der får vinelskerens øjne op for denne fantastiske region. Det er ofte via en sådan, at de forskellige kommuners og markers typicitet lader sig afsløre.


    Maison Louis Jadot er ubetinget en af disse, og er synonym med en agtværdig og respekteret historie og et vedholdende højt kvalitetsniveau, og ikke at forglemme ejerskab af 150 ha vinmarker, hvoraf 70 af disse ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker.

    Legendariske vinmagere


    Maison Louis Jadot blev etableret i 1859, som det handelshus vi kender i dag af Louis Henri Denis Jadot. Men berømmelsen skyldes ikke mindst Louis Jadots nu legendariske vinmager, Jacques Lardière, der tiltrådte i 1970. Jacques Lardière er utvivlsomt en af vinverdenens helt store ledestjerner. En bestemt herre med en filosofisk tilgang til vinavl og vinfremstilling. Jacques’ overordnede mantra er, at de sunde drueklaser skal omdannes til vin, med et minimum af menneskelig intervention, for dermed at lade autencitet og ophav skinne igennem.

    Således finder der ingen pre-maceration sted hos Jadot, overpumpning er bandlyst, ingen øvre temperaturgrænse under gæringen, og den færdiggærede vin bliver i gæringstankene indtil skaller og kerner bundfældes ad naturens vej. Den efterfølgende fadlagring sker typisk med op til en tredjedel nye fade – fra egen bødker i øvrigt. Enhver menneskelig indgriben lukker døre fremfor at åbne dem, ifølge Jacques Lardière.

    Maison Louis Jadot ledes i dag af Pierre-Henri Gagey, hvis familie også udlejer marker til Jadot. Som teknisk direktør fungerer nu det lysende talent, Frédéric Barnier, der efter at have arbejdet side om side med Jacques Lardière igennem tre år, nu er i stand til at stå på egne ben, og videreudvikle Jacques’ eksemplariske arbejde. Jacques selv havde egentlig trukket sig tilbage, men Jadots opkøb af Resonance Vineyard i Oregons Willamette Valley trak ham ud af pensionisttilværelsen.

    Det er fristende at sige, at Louis Jadots husstil er blevet mere indsmigrende, moderne og drevet af frugt under Frédéric Barniers tid som teknisk direktør. Ydermere har han været bannerfører for at trække Maison Louis Jadot i en mere grøn og bæredygtig retning. Siden 2019 har huset således været level 3 certificeret under Haute Valeur Environnementale, med det formål at beskytte biodiversitet, vandressourcer, begrænse brug af kunstgødning og reducere CO2-udledning.

    Bæredygtige tiltag hos Maison Louis Jadot


    Maison Louis Jadot er som nævnt en af Bourgognes jordbesiddere. Alle vine dyrket og fremstillet fra egne marker er under omstilling til økologi, med en forventning om at være certificeret fra og med høsten 2023. Det gælder samtlige vine fra Domaine Louis Jadot, Domaine Gagey, Château des Jacques og Domaine Ferret. Der bliver dog allerede arbejdet efter bæredygtige retningslinjer i markerne for alle nævnte ejendomme, der er certificerede under de to franske bureauer HVE (Haute Valeur Environnementale) og Agriculture Raisonnée.

    Hos Maison Louis Jadots oversøiske eventyr, Résonance Vineyard i Willamette Valley Oregon, er filosofien for længst sporet ind på bæredygtighed og økologi. I dag er den ca. 8 ha store vinmark, Résonance Vineyard, økologisk certificeret. Vinene herfra bærer dog ikke et officielt økologisk certifikat.

    Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.
    Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise. Maison Albert Sounit ejes i dag af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.

    I 2005 erhvervedes vingården Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy, og stedet omfatter i dag 12 ha. vinmarker. Egne vinmarker bidrager i dag med ca. 50 % af den samlede produktion. Den resterende halvdel købes, og alle vinene vinificeres på Domaine Bernollin, som efter omfattende investeringer råder over det bedst tænkelige vinificeringsudstyr.

    Albert Sounits sortiment Crémant de Bourgogne er lavet på mellem 75 – 100 % druer fra egne marker. Gæringen foregår ved druernes naturlige gær og mellem 16 – 48 måneders lagring (afhængig af type) i kældrene i Rully inden dégorgering. Udvalget består af 7 forskellige Crémants de Bourgogne – alle med hver sin karakter, men fællestrækket er frugt og finesse med en bød finish.

    Albert Sounits hvidvine vinificeres for hovedpartens vedkommende på franske egefade. Ved nedkøling af fadkældrene opnås en lang alkoholgæring, og kun druernes naturlige gær anvendes. Der anvendes i gennemsnit ca. 30 % nye fade (varierende fra 20 – 50 %). Vinene lagres mellem 8 – 12 måneder på fad. Alle vinene gennemgår en malolaktisk gæring. Bundfaldet omrøres (bâtonnage) 1 – 2 gange om ugen - afhængig af behov - varierende fra årgang til årgang. Aftapning sker uden filtrering.

    Pinot Noir’en sorteres ved sorteringsbord inden afstilkning og vinificering: Ca. 5 dages kold maceration efterfulgt af gæring ved ca. 24 – 26 grader (ca. 7 dage) og efterfølgende maceration på 3 – 6 dage inden presning og omhældning på fad. Alle rødvinene lagres på fad (10 – 16 måneder), hvoraf ca. 30 % er nye fade. Aftapning uden filtrering.

    Bæredygtige tiltag hos Domaine Albert Sounit



    Lad det være sagt med det samme. Nogle steder på kloden er det lettere at arbejde bæredygtigt og økologisk i markerne end andre steder. Bourgogne hører bestemt ikke til de letteste steder. Af samme grund er der mange producenter, der arbejder bæredygtigt og økologisk hele vejen igennem dyrkningscyklussen og fremstillingsprocessen, men en egentlig certificering ligger dem ikke mest på sinde.

    Den første prioritet er produktion af sunde vine af topkvalitet. Sådan er det også hos Maison Albert Sounit.
    Vingårdens egne 16,5 ha vinmarker dyrkes efter økologiske principper, og der bruges således ingen herbicider eller insekticider. Man er som udgangspunkt i konversion til økologi, under rådgivning af konsulenten Enrico Peyron, men om man vil gå efter en officiel økologisk certificering, er stadig til intern debat.

    Foruden Albert Sounits berømte Crément’er, hvor de er selvforsynende med minimum 80% af druerne, gælder disse principper også for følgende marker og vine:

    • Bourgogne Blanc – Les Vignes de La Roche
    • Montagny Blanc – Le Pinacle
    • Montagny 1. Cru – Les Coères
    • Montagny 1. Cru – Vielles Vignes
    • Montagny 1. Cru – Les Chaniots
    • Montagny 1. Cru – Vignes de 1928
    • Bourgogne Rouge – Vieilles Vignes

    Det samme gælder for de druer, der købes via langtidskontrakter med eksterne vinbønder. Markerne hos disse, svarende til 10 ha, dyrkes for 80-90% vedkommende efter økologiske- eller bæredygtige principper. Det gælder følgende marker og vine:

    • Mercurey Rouge – Vieilles Vignes
    • Mercurey Rouge 1. Cru – Clos de Montaigus
    • Mercurey Rouge – Noblesse


     

    Senest set