Summerbird

Summerbird

25 produkter

    Sådan begyndte det

    Summerbird Organic blev grundlagt i 1986 af Mikael Grønlykke i samarbejde med sine forældre Lene og Sven Grønlykke. Grønlykkefamilien var gastronomiske pionerer, der bragte det franske køkken og den første Michelin-stjerne til Danmark. Familien grundlagde den gastronomiske virksomhed Løgismose og gourmet-restauranterne Falsled Kro på Sydfyn og Kong Hans’ Kælder i København. Summerbird Organic opstår, da en amerikansk forretningsforbindelse beder Grønlykkefamilien om at udvikle en småkage. I idefasen vælger grønlykkefamilien at arbejde med en småkageopskrift hvor marcipan er hovedingrediens. 

    På det tidspunkt findes der ikke kvalitetsmarcipan. Familien beslutter sig for at udvikle deres egen og rejser til Spanien, hvor nogle af verdens bedste mandler gror. Valenciamandlerne bliver hovedingrediensen i en marcipan med en helt unik og nuanceret smag. Grønlykkerne beslutter sig for, at denne fine og sofistikerede marcipan ikke skal pakkes ind i småkagedej. I stedet skal den omsluttes af chokolade. Her opstår et nyt problem. For på det tidspunkt findes der heller ikke kvalitetschokolade.

    25 produkter