Kaffebønner

20 produkter

    20 produkter
    Holy Bean Nattergalen Filter Blend
    Holy Bean
    70 kr. 70 kr.
    Steengaard Kaffen Hele bønner
    Steengaard Butik
    70 kr. 70 kr.
    Holy Bean Tommelise Espresso
    Holy Bean
    85 kr. 85 kr.
    CleverCoffee Impact No. 02
    CleverCoffee
    329 kr. 329 kr.
    CleverCoffee Sookoo Qaballe Kaffebønner
    CleverCoffee
    129 kr. 129 kr.
    CleverCoffee La Catarata Kaffebønner
    CleverCoffee
    fra 129 kr.
    CleverCoffee El Desafio Kaffebønner
    CleverCoffee
    fra 129 kr.
    Holy Bean Tinsoldaten Espresso
    Holy Bean
    85 kr. 85 kr.
    CleverCoffee El Cristobal Anaerobic Kaffebønner
    CleverCoffee
    fra 129 kr.
    CleverCoffee Impact No. 01
    CleverCoffee
    309 kr. 309 kr.
    Holy Bean Kaffe Colombia Huila
    Holy Bean
    70 kr. 70 kr.
    Holy Bean Brasilien Cerrado Mineiro
    Holy Bean
    70 kr. 70 kr.
    Holy Bean Indonesien Mandheling 250g.
    Holy Bean
    70 kr. 70 kr.
    Mood Coffee Roasters Boomer - Brazilian Espresso Blend 900g
    Mood Coffee Roasters
    299 kr. 299 kr.
    Enzo Honduras 200g Hel bønne Øko/Fairtrade
    EnZo
    49 kr. 49 kr.
    Mood Coffee Roasters Comfort- Seasonal Filter Blend 900g
    Mood Coffee Roasters
    299 kr. 299 kr.
    Enzo Espresso 200g hele bønner Øko/Fairtrade
    EnZo
    49 kr. 49 kr.
    CleverCoffee Cascara Coffee Cherry Tea
    CleverCoffee
    99 kr. 99 kr.
    CleverCoffee Misiones Bourbon - Colombia Kaffebønner
    CleverCoffee
    129 kr. 129 kr.
    CleverCoffee Impact No. 03
    CleverCoffee
    329 kr. 329 kr.

    Hvorfor købe hele kaffebønner?

    Køb og kværn friske kaffebønner for en exceptionel smagsoplevelse i din daglige kop kaffe. Det kan have en stor positiv indflydelse på både smagen af din kaffe og på miljøet og samfundene, hvor kaffen kommer fra. Friskkværnede bønner giver en dybere aroma og en mere intens smag end færdiglavet kaffe, der ofte har været opbevaret i længere tid.

    Ved at vælge kaffebønner fra forskellige regioner i verden, kan du opleve de unikke smagspræferencer, der er forbundet med kaffe fra de forskellige områder. Sydamerikanske bønner har for eksempel en mildere smag med noter af chokolade og nødder, mens kaffebønner fra Afrika ofte har en mere kraftfuld smag med toner af frugt og bær.

    Ved at støtte bæredygtige landbrugspraksisser ved at købe økologiske og Fair Trade certificerede kaffebønner, kan du bidrage til at sikre en høj kvalitet kaffe, der er dyrket og høstet på en ansvarlig måde. Samtidig kan du også støtte de lokale samfund, der dyrker kaffen, og hjælpe med at opretholde en bæredygtig fremtid for kaffebranchen.

     

    Hvilken ristning er bedst til mig?

    Kaffe ristes på forskellige måder, hvilket har en direkte effekt på smagen. Der er ingen fælles betegnelser for, hvornår en kaffe er lys eller mørk, da der er mange nuancer i hele spektret.

    Light roast:
    Light roast kaffe er kendt for at fremhæve kaffebønners naturlige smag og give et bredt spektrum af syrlige smagsnuancer. Det er den type kaffe, der giver den største fordel ved de bedste kaffer, da smagen er mindre skarp end billigere kaffe.

    Medium roast:
    Medium roast kaffe har en farve, der ligner mørk chokolade, og er den mest almindelige type kafferistning. Den har en dybere smag sammenlignet med en light roast, men stadig en velafbalanceret syrlighed.

    Dark roast:
    Dark roast kaffe har en farve, der minder om bitter mørk chokolade, og er også kendt som spansk rist. I Amerika ristes nogle kaffer næsten helt sort, hvilket giver en brændt smag, da olien ligger på overfladen af bønnerne. Denne type kaffe har en kraftig smag, og er ofte foretrukket af dem, der kan lide en stærk og bitter kaffe.

     

    Kaffebønnernes klassificering

    De fleste kaffe-producerende lande har et kontor, der regulerer kvalitetskravene og overvåger, om kaffekvaliteten overholder normerne. Desværre er der endnu ikke en overordnet fælles norm for klassificering af kaffe.

    Landene har ofte valgt at klassificere deres kaffe efter deres egne særlige egenskaber. Derfor kan det være svært for almindelige mennesker at vurdere kaffekvaliteten alene ud fra beskrivelsen. Klassificeringen tager udgangspunkt i bønnernes størrelse, ensartethed, farve, kvalitet og antallet af defekte bønner i prøverne.

    Eksempler på klassificeringssystemer er Jamaica, der benytter et simpelt Grade 1-5 system, Kenya med bogstavsklassificeringer, Costa Rica med lokale bogstaver og navne, Etiopien med tal 1-8 for antallet af defekte bønner, og Indonesien med en samling bogstaver og tal. Kafferne fra Kenya betragtes som en af de bedste, mens kaffe fra Etiopien er nogle af verdens fineste.

    Senest set