Foie Gras & Terrine

11 produkter

    Hvad er foie gras?

    Foie gras er lever fra enten en and eller gås, der gennem den traditionelle metode, bliver tvangsfodret med hvad der typisk er en fed blanding af majs og olie. Dette får derved leveren til at vokse til en stor størrelse, hvor man kan spise den. 

    Hvordan producerer man foie gras?

    Foie gras bliver produceret ved at tvangsfodre ænder eller gæs, for at de spiser nok fodder til at deres lever kan vokse til en betydeligt størrelse der kan bruges til spisning. 

    Kan man producere foie gras uden at tvangsfodre?

    Det har tidligere været forsøgt at sulte ænderne/gæssene således at de selv ville spise så meget fodder op til slagtning, i håb om at dette ville give samme resultat som tvangsfodring. Dette har dog ikke givet samme resultat. 

    Hvad er lovgivningen omkring foie gras?

    Der er i dag meget strenge EU-regler omkring produktionen af Foie gras, for at sikre at ænderne og gæssene har gode levevilkår. Det er derfor ulovligt at producere i Danmark såvel som mange andre lande i EU. Dog kan man stadig importere foie gras på grund af den frie bevægelighed med varer vi har i EU.