Domaine Albert Sounit
4 produkter
1-3 dages leveringstid 🚛 💨
1-3 dages leveringstid 🚛 💨
Fri levering ved køb over 499,- 📦
Fri levering ved køb over 499,- 📦
4 produkter
Maison Albert Sounit er beliggende i det over 150 år gamle vingods på Place du Champ de Foire i Rully og er vært for nogle af regionens mest charmerende vin kældre. Disse historisk betydningsfulde kældre er kendt for at have produceret nogle af de første Crémants de Bourgogne.
Siden overtagelsen af firmaet i 1993 har Knud Kjellerup, sammen med hans to partnere og firmaets medarbejdere, arbejdet utrætteligt for at hæve kvalitetsstandarden i Côte Chalonnaise. I dag er Maison Albert Sounit ejet af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.
I 2005 blev Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy erhvervet, som nu omfatter 12 hektar vinmarker. De bidrager i dag med omkring 50% af den samlede produktion. Resten af druerne indkøbes, og alle vine vinificeres på Domaine Bernollin, som takket være betydelige investeringer, besidder den mest moderne vinificeringsteknologi.
Crémant de Bourgogne-serien fra Albert Sounit er lavet på 75-100% druer fra egne marker. Gæring sker naturligt, og efter en lagringsperiode på 16-48 måneder i Rully-kældrene, afhænger dette af typen, sker dégorgement. Serien består af 7 forskellige Crémants de Bourgogne, hver med sin egen karakter, men alle deler fællestræk som frugtagtig finesse og en fyldig finish.
Hovedparten af Albert Sounits hvidvine vinificeres i franske egefade. En lang alkoholisk gæring sikres ved at køle fadkældrene, og kun naturlig gær bruges. Vinene lagres på fade mellem 8-12 måneder og gennemgår en malolaktisk gæring. Sedimentet røres 1-2 gange om ugen afhængigt af behov og varierer fra årgang til årgang. Aftapning sker uden filtrering.
Pinot Noir-druerne sorteres inden destemming og vinificering. Efter en kold maceration på omkring 5 dage følger gæring ved ca. 24-26 grader i 7 dage og efterfølgende maceration på 3-6 dage inden presning og overførsel til fad. Alle rødvine lagres på fad i 10-16 måneder, hvoraf cirka 30% er nye fade. Aftapning sker uden filtrering.
Hos Domaine Albert Sounit er bæredygtige tiltag højt prioriteret. Selvom det er mere udfordrende at arbejde bæredygtigt og økologisk i Bourgogne, fokuserer mange producenter, inklusive Maison Albert Sounit, på at integrere disse metoder gennem hele dyrknings- og produktionsprocessen. Deres primære mål er produktionen af sunde, høj kvalitetsvine.
Vingårdens egne 16,5 ha vinmarker dyrkes efter økologiske principper, hvilket betyder, at der ikke bruges herbicider eller insekticider. I øjeblikket er man under overvejelse af økologisk konvertering, rådgivet af konsulenten Enrico Peyron, men om de vil søge officiel økologisk certificering, er stadig et internt debatpunkt.
Udover Albert Sounits berømte Crémants, hvor de dækker minimum 80% af deres eget druebehov, gælder disse principper også for de efterfølgende marker og vine
Tilmeld dig fordelsklubben
Vær den første til at modtage nyheder om tilbud, nye produkter og begivenheder.