Old Fashioned - Den klassiske cocktail med historie, opskrift og fremgangsmåde

Old Fashioned - Den klassiske cocktail med historie, opskrift og fremgangsmåde

Introduktion: Old Fashioned er en ikonisk og tidløs cocktail, der har været en favorit blandt cocktailentusiaster i over et århundrede. I denne artikel vil vi dykke ned i historien bag denne klassiske drink, og vi vil dele en nem opskrift samt fremgangsmåde, så du kan nyde en perfekt Old Fashioned hjemme.

Historien bag Old Fashioned: Old Fashioned stammer fra det 19. århundrede og er ofte betragtet som en af de ældste cocktails. Den blev først omtalt i 1806, hvor den blev beskrevet som en blanding af spiritus, vand, sukker og bitter. Dens oprindelige navn var "Whiskey Cocktail", men i løbet af tiden blev den mere kendt som "Old Fashioned" for at ære den oprindelige cocktailstil.

Opskrift på Old Fashioned:

Ingredienser:

 • 60 ml bourbon eller rye whisky
 • 1 sukkerknald eller 1 teskefuld sukker
 • 2-3 dashes Angostura bitter
 • Et par isterninger
 • En appelsin- eller citronskive til pynt
 • En maraschino-kirsebær til pynt

Fremgangsmåde:

 1. Placer sukkerknalden eller sukkeret i bunden af et Old Fashioned-glas (et kort, bredt glas).
 2. Tilsæt 2-3 dashes Angostura bitter og en lille smule vand (omkring en teskefuld) for at opløse sukkeret. Hvis du bruger sukkerknald, skal du bruge en barske til at knuse og blande sukkeret med bitteren og vandet.
 3. Tilsæt et par isterninger til glasset og hæld whisky over.
 4. Rør forsigtigt ingredienserne sammen, så smagene blander sig godt. Brug en lang barske eller en teske, hvis du ikke har en barske.
 5. Pynt din Old Fashioned med en appelsin- eller citronskive og en maraschino-kirsebær. Du kan også vælge at give skiven et let twist over glasset for at frigive citrusolierne, inden du lægger den i drinken.

Konklusion:

Old Fashioned er en tidløs cocktail, der har overlevet skiftende smag og mode. Med sin rige historie og enkle opskrift kan denne klassiker nydes af både novicer og erfarne cocktailkendere. Følg vores fremgangsmåde, og tag et skridt tilbage i tiden, mens du nyder en velsmagende Old Fashioned i ro og mag.

 

Photo by Adam Jaime on Unsplash


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.