Negroni - En sofistikeret cocktail med historie, opskrift og fremgangsmåde

Negroni er en klassisk og sofistikeret cocktail, der har vundet hjertet hos mange cocktailentusiaster verden over. Denne elegante drink er kendetegnet ved sin balancerede blanding af bitterhed og sødme. I denne artikel vil vi udforske historien bag Negroni, samt dele en simpel opskrift og fremgangsmåde, så du kan nyde denne raffinerede cocktail derhjemme.

Historien bag Negroni: Negroni stammer fra Italien og blev først skabt i begyndelsen af det 20. århundrede. Den siges at være opfundet af grev Camillo Negroni, som ønskede en stærkere version af sin foretrukne cocktail, Americano. Bartenderen Fosco Scarselli erstattede sodavandet i Americano med gin og skabte derved Negroni. Drinken blev hurtigt populær og fik sit navn efter sin opfinder.

Opskrift på Negroni:

Ingredienser:

  • 30 ml gin
  • 30 ml sød vermouth (rød vermouth)
  • 30 ml Campari
  • Is
  • En appelsinskive eller -zest til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Hæld gin, sød vermouth og Campari i et mixerglas eller en shaker.
  2. Tilsæt rigeligt med is og rør ingredienserne sammen. Brug en lang barske eller en teske, hvis du ikke har en barske. Rør i ca. 20-30 sekunder for at sikre, at drinken bliver godt afkølet og smagene blander sig.
  3. Si drinken over i et glas fyldt med is. Du kan bruge et Old Fashioned-glas, et tumblerglas eller et kort glas efter eget valg.
  4. Pynt din Negroni med en appelsinskive eller -zest. For at give drinken et ekstra pift kan du presse appelsinzesten let over glasset for at frigive citrusolierne, inden du lægger den i drinken.

Konklusion:

Negroni er en sofistikeret og smagfuld cocktail, der har en fascinerende historie og en perfekt balance mellem bitterhed og sødme. Ved at følge vores enkle opskrift og fremgangsmåde kan du nyde denne klassiske italienske cocktail i dit eget hjem og imponere dine venner og familie med din bartenderevner.

Skål!


Photo by Sebastian Coman Photography on Unsplash


Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.